Lejrskole i Århus

Lejrskole i Aarhus

Aarhus er den næststørste by i Danmark, og rummer mange kulturelle aktiviteter – her er mulighederne mange. Aarhus Hostel er placeret i udkanten af Aarhus kommune. Her er masser af værelser og rum til mange elever. Vi har både spisesal og opholdsstue som kan benyttes, når I er på lejrskole ved os. Vi har ligeledes en stor skøn have samt en lille hyggelig skov med bålhytte og hertil en bålplads. Der er mange muligheder hos os. 

Lejrskole forslag

Sjov og social lejrskole

Skal jeres lejrskole handle om et godt sammenhold i klassen, hvor sociale bånd skal styrkes, så har vi de ideelle rammer til dette. Vi har en skov i baghaven med bålhytte og hertil en bålplads, som lægger op til bålhygge, snobrød og guitarspil. 

Foran skoven findes en stor græsplane, hvor der bl.a. kan spilles rundbold, fodbold, kongespil eller hvad der ellers er af gode ideer, som kan benyttes til at styrke de sociale bånd i klassen.

Vi har ligeledes sjove indendørs faciliteter i form af klaver, shuffleboard og brætspil. Faciliteter som I er hjertens velkomne til at benytte jer af til hygge og sammenhold. 

Større attraktioner som Legoland, Givskud Dyrepark, Randers Regnskov og Djurs Sommerland kan alle nåes indenfor 1 time i bus.

Natur og teknik lejrskole

Skal jeres lejrskole handle om natur og teknik, så kan naturområdet Brabrand Sø og Årslev Engsø være et godt bud. Området er fredet og fylder 530 hektar. Ellers er der også Forstbotanisk have, som er en naturoase med omkring 900 forskellige arter af træer samt buske.

I Marselisborgskovene kan der bl.a. findes Giber Å som kan kombineres med kulturhistorie i form af skovmøllen. På de nederste 6 km løber Giber Å, der er et ureguleret naturvandløb. Her er forudsætningerne for høj biodiversitet. Marselisborgskovene er har store sammenhængende områder med bøgeskov, vældskov og lysåbne områder med moser og overdrev. Dette er det mest besøgte naturområder i Aarhus kommune.

Ligeledes kan I besøge Naturhistorisk Museum, hvor der er flere muligheder bl.a. klima, skovens dyr og evolution. Det er muligt at se mere på deres hjemmeside:
https://www.naturhistoriskmuseum.dk
https://www.naturhistoriskmuseum.dk/skole-institution/skole-institution 

Dansk historie, kunst og kultur

Den Gamle By ligger 20 min. kørsel fra os, og tilbyder undervisningsforløb hvor eleverne kan prøve at være børn i 1864.
De bliver klædt ud, og gennem historieformidling bliver eleverne sat til at arbejde og gå i skole, helt som i gamle dage.
Det er muligt at se mere på deres hjemmeside: https://www.dengamleby.dk/undervisning/

Derudover er vi beliggende 20 min. kørsel fra MoMu der viser historie fra Danmarks Oldtid.
Eleverne kan få en introduktion til menneskets historie på evolutionstrappen samt besøge den etnografiske udstillingen “De dødes liv”.
Udover at være et super spændende museum ligger det i et fantastisk smukt område med mulighed for gode gåture i naturen.
Se mere på: https://www.moesgaardmuseum.dk/besoeg-os/for-skoler/booking-og-praktisk-information/

ARoS kunstmuseum har en skoletjeneste. Læs mere her: 
https://skoletjenesten.dk/

Grupperejser

                                                                                                              Der er mulighed for køb af grupperejser igennem Midttrafik.                                                                                                              Find ud af mere her: 
https://www.midttrafik.dk/billetter-og-priser/billetter/grupperejser/

Lejrskole

Aarhus Hostel er beliggende lige mellem Skanderborg samt Aarhus og danner dermed de perfekte rammer for et trygt lejrskole ophold. Bygningerne har tidligere huset en højskole, og har dermed en stor opholdsstue som I kan samles i om aftenen. Der står et klaver samt højskolesangbogen er til jeres rådighed, hvis der er stemning for fællessang. Herudover er der en stor have I kan hygge jer i. Lærerne kan slappe af, da storbyens fristelser ligger 10 km væk. Skal I have lidt undervisning kan vores kursuslokaler lånes, hvis det er ledigt.
På Aarhus Hostel har vi i alt 75 sengepladser fordelt på enkelt, 2 personers- og 4 personers værelser med og uden bad.

Lejrskoler defineres som elever i danske folkeskoler, friskoler og privatgrundskoler. Ligeledes børn i SFO-ordninger, børnehaver og fritidshjem.
Indkvartering kan være på 3-4 personers værelser med bad eller 2 personers værelser m/u bad.
Der er tillæg på enkeltværelser.

En gruppe er min. 10 personer.

Kontakt os på kontakt@aarhushostel.dk eller tlf. 69146777 for et godt tilbud.

Se billeder fra Aarhus Hostel her

Tidligere
Næste
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.