Lejrskole i Århus

Lejrskole i Århus

Århus er den næststørste by i Danmark, og rummer mange kulturelle aktiviteter – her er mulighederne mange. Aarhus Hostel er placeret i udkanten af Århus kommune. Her er masser af værelser og rum til mange elever. Vi har både spisesal og opholdsstue der kan benyttes, når i er på lejrskole ved os. Vi har ligeledes en stor have samt en lille hyggelig skov med bålplads. Der er mange muligheder hos os. 

LEJRSKOLE FAG

SJOV OG SOCIAL LEJRSKOLE

Skal jeres lejrskole handle om et godt sammenhold i klassen, hvor sociale bånd skal styrkes, så har vi ideelle rammer til dette. Vi har en skov i baghaven med bålplads, der lægger op til bålhygge, snobrød og guitarspil. 

Foran skoven findes en stor græsplane, hvor der kan spilles bl.a. rundbold, fodbold, kongespil eller hvad der ellers er af gode ideer, der kan benyttes til at styrke de sociale bånd i klassen.

 Vi har ligeledes sjove indendørs faciliteter i form af klaver, shuffleboard og brætspil, som i er hjertens velkomne til at benytte jer af til hygge og sammenhold. 

Større attraktioner som Legoland, Givskud Dyrepark, Randers Regnskov og Djurs Sommerland kan alle nåes indenfor 1 time i bus.

NATUR OG TEKNIK LEJRSKOLE

Skal jeres lejrskole handle om natur og teknik, så kan naturområdet Brabrand Sø og Årslev Engsø være et godt bud, området er fredet og fylder 530 hektar eller Forstbotanisk have er en naturoase med omkring 900 forskellige arter af træer og buske.

I Marselisborgskovene kan der findes bl.a. Giber Å der kan kombineres med kulturhistorie i form af skovmøllen. På de nederste 6 km løber Giber Å som er ureguleret naturvandløb. Her er forudsætningerne for høj biodiversitet. Marselisborgskovene er har store sammenhængende områder med bøgeskov, vældskov og lysåbne områder med moser og overdrev. Dette er de mest besøgte naturområder i Aarhus kommune.

Ligeledes kan i besøge naturhistorisk museum. Her er flere muligheder bl.a. klima, skovens dyr og evolution. Det er muligt at se mere på deres hjemmeside:  https://www.naturhistoriskmuseum.dk

DANSK, HISTORIE, KUNST OG KULTUR

Den Gamle by ligger 20 min kørsel fra os, og tilbyder undervisningsforløb hvor eleverne kan prøve at være børn i 1864. De bliver klædt ud, og gennem historieformidling bliver eleverne sat til at arbejde og går i skole helt som i gamle dage. Det er muligt at se mere på deres hjemmeside: https://www.dengamleby.dk/undervisning/

Derudover er vi beliggende 20 min. kørsel fra MoMu der viser historie fra Danmarks Oldtid. Elever kan få en introduktion til menneskets historie på evolutionstrappen samt besøge den etnografiske udstillingen “De dødes liv”. Udover at være et super spændende museum ligger det i et fantastisk smukt område med mulighed for gode gåture i naturen.
Se mere på https://www.moesgaardmuseum.dk/besoeg-os/for-skoler/booking-og-praktisk-information/

Aros kunstmuseum har en skoletjeneste. Læs mere her: https://skoletjenesten.dk/node/198/om

Grupperejser

Der er mulighed for køb af grupperejser igennem midttrafik – find ud af mere her: https://www.midttrafik.dk/billetter-og-priser/billetter/grupperejser/

Lejrskole

Aarhus Hostel er beliggende lige mellem Skanderborg og Aarhus og danner dermed de perfekte rammer for et trygt lejrskole ophold. Bygningerne har tidligere huset en højskole, og har dermed en stor opholdsstue som I kan samles i om aftenen. Der står et klaver samt højskolesangbogen, hvis der er stemning for fællessang. Stor have at hygge sig i. Lærerne kan slappe af, da storbyens fristelser ligger 10 km væk. Skal I have lidt undervisning kan vores kursuslokale lånes hvis det er ledigt.
På Aarhus Hostel har vi ialt 75 sengepladser fordelt på enkelt, 2 personers- og 4 personers værelser med og uden bad.

Lejrskoler defineres som elever i danske folkeskoler, friskoler og privatgrundskoler. Ligeledes børn i SFO-ordninger, børnehaver og fritidshjem.

Prisen for overnatning, morgenmad og aftensmad er:

280,- pr døgn pr. elev og 340 kr. pr. lærer pr. døgn. Indkvartering kan være på 3-4 personers værelser med bad eller 2 personers værelser m/u bad.
Der er tillæg på enkeltværelser.
Aftensmad er 1 ret serveret med vand og saftevand.

En gruppe er min. 10 personer.

COVID-19

Se billeder fra Aarhus Hostel her

Tidligere
Næste
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.