Seværdigheder

Seværdigheder

aros i aarhus

ARoS (10,7 km)

Med sine 20.700 m2 fordelt over 10 etager er ARoS ét af Nordeuropas største kunstmuseer. Både kunsten og arkitekturen er i international klasse og byder begge på oplevelser af høj kaliber. 
Over ARoS’ tag svæver ”Your Rainbow Panorama”, det permanente kunstværk af Olafur Eliasson, en 150 meter lang og tre meter bred cirkelformet rundgang udført i glas i alle regnbuens farver. Her kan I få udsyn til den omkringliggende by og bugt gennem det farverige mesterværk.

ARoS Allé 2
8000 Aarhus C
http://www.aros.dk/

venner sidder i den gamle by

Den Gamle By (11,4 km)

Den Gamle By består af mere end 70 historiske bygninger fra byer i hele Danmark. Når man besøger Den Gamle By, får man oplevelsen af at træde ind i en mindre dansk købstad fra de seneste århundreder, fyldt med fine huse, boliger, butikker og værksteder.  

Den Gamle By er en 3-stjernet Michelinattraktion og er en seværdighed i verdensklasse. Tag i Den Gamle By og mød fortidens beboere, se deres hjem og nyd duften fra det gamle bageri. I Den Gamle By kan I også blive underholdt med lege fra gamle dage og gå på opdagelse i museets fine udstillinger.  

Viborgvej 2
8000 Aarhus C
http://www.dengamleby.dk/

den gamle mand i mosen

Moesgaard Museum (Momu) (12,4 km)

Moesgaard Museum tilbyder en kulturhistorisk museumsoplevelse i unikke rammer med arkæologiske og etnografiske udstillinger. Et besøg på Moesgaard Museum giver jer mulighed for at komme tæt på menneskene bag de udstillede genstande gennem scenograferede og dramatiserede fortællinger. De faste udstillinger på museet giver nye vinkler på fortiden og fortidens mennesker samt antropologisk udsyn til alverdens folkeslag. Derudover byder Moesgaard Museum på skiftende særudstillinger der præsenterer verdens mest spektakulære kulturarv. 

Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg
http://www.moesgaardmuseum.dk/

bygning hos Aarhushostel

Naturhistorisk Museum (13,3 km)

Kom på Naturhistorisk Museum og mød et væld af spændende dyr. Oplev kæmpestore mammutter, tigre og et stort udvalg af søde dyr som ses i deres naturlige omgivelser. Biologer og naturvejledere på Naturhistorisk Museum er altid klar med spændende historier om dyr og natur. Du kan også gå på opdagelse på museet og finde svar på mange spændende og interessante spørgsmål. 

Wilhelm Meyers Allé 210
Universitetsparken
8000 Aarhus C
http://www.naturhistoriskmuseum.dk/

ting i montra til udstilling

Steno Museet (12,9 km)

Tag familien med og gå på opdagelse i naturvidenskabernes og lægevidenskabens fascinerende udvikling på Steno Museet. I museets planetarium kan du se forestillinger om galakser, planeter og andre spændende himmelfænomener. I den duftende, medicinske urtehave kan I slappe af og har også mulighed for at nyde jeres medbragte madpakker.  

C. F. Møllers Allé 2
8000 Aarhus C
http://sciencemuseerne.dk/steno-museet/ 

stort slot

Marselisborg Slot (9,8 km)

Regentparrets sommerresidens, Marselisborg Slot, er beliggende i Aarhus nær skov og strand. Slottet er omgivet af en park i engelsk stil med små søer, en rosenhave og en række kunstværker. Selve slottet er ikke åbent for offentligheden, men slotsparken er åben for publikum, når den kongelige familie ikke har residens på slottet. Når Dronningen opholder sig på slottet, vil der være vagtskifte med Den Kongelige Livgarde kl. 12:00. 

Kongevejen 100
8000 Aarhus
http://kongehuset.dk/

lille dyr på eng

Marselisborg Dyrehave (11,7 km)

I Marselisborg Dyrehave kan I opleve dådyr, hjorte, ænder og vildsvin helt tæt på. Det er tilladt at fodre dådyrene og sikaerne med æbler og gulerødder. Der er fri adgang for publikum i alle døgnets lyse timer. Men husk, at selvom man kan gå rundt mellem dyrene, er de ikke kæledyr, og i visse situationer kan de være farlige. Dyrehaven finder du syd for Aarhus i Thors Skov, som er en del af det store Marselisborg-Moesgaard skovkompleks. 

Ørneredevej 6
8270 Højbjerg
http://www.aarhus.dk/

foto af plante inden for

Væksthusene og Botanisk Have (11,8 km)

I væksthusene i hjertet af Aarhus, kan I gå på opdagelse i 4 forskellige klimazoner med smukke blomster og imponerende planter. 

Botanisk Have er en af Aarhus’ største og mest besøgte parker. Haven består af vidtstrakte plæner med store, fritstående træer og små, intime, grønne oaser. En å løber gennem haven, danner tre søer og løber videre ned gennem Den Gamle By og dens kanaler.  

Peter Holms Vej
8000 Aarhus C
http://sciencemuseerne.dk/botanisk-have/

folk går i gaden

Latinerkvarteret (15,1 km)

Latinerkvarteret er den ældste bydel i Aarhus. Nogle af bydelens huse stammer helt tilbage fra 1500-tallet. De smalle gader med toppede brosten og smukke huse, byder på helt specielle maleriske oplevelser. I Latinerkvarteret findes en perfekt blanding mellem de mange specialforretningers spændende udbud, de mange kunsthåndværkeres værksteder og caféer og restauranters indbydende menukort. 

Dækker over gaderne:
Mejlgade, Guldsmedgade, Badstuegade, Klostergade, Volden, Studsgade, Borggade, Rosensgade, Graven, Pustervig Torv og Kloster Torv
8000 Aarhus C
http://latinerkvarteret.dk/

Aktiviteter

tivoli lejetøj

Tivoli Friheden (10 km)

Tivoli Friheden er Aarhus’ forlystelsespark som er placeret i gåafstand fra centrum i den skønne Marselisborg Skov. Der er rigelige oplevelser for både voksne og børn blandt parkens 40 forlystelser, boder, spil, legepladser og madsteder. I løbet af sæsonen byder Friheden på koncerter med store nationale og internationale musikalske kunstnere til det tilbagevendende arrangement Fed Fredag. Der er rig mulighed for at købe mad og drikke i parken. Det er også muligt at medbringe madpakker og mad til at grille ved de idylliske grill-pladser ned til parkens store sø.  

Skovbrynet 5
8000 Århus C
http://www.friheden.dk/

folk der spiller golf

Aarhus Aadal Golf Club (5,3 km)

Ønsker du at fordrive tiden på et unikt golfanlæg midt i et enestående naturområde med udsigt over Ådalen samt ind over selve Aarhus, så er Aarhus Aadal Golf Club måske lige noget for dig. Foruden sine 18-hullers mesterskabsbane og en udfordrende Pay & Play-bane byder Aarhus Aadal Golf Club også på bl.a. en puttinggreen, chipping- og pitchinggreens samt en overdækket drivingrange til brug i al slags vejr. Der er derfor noget for alle uanset niveau, så det er bare med at komme afsted. 

Brydehøjvej 35
8462 Harlev
http://www.aadalgolf.dk/

foto af nogle der fisker

Pinds Mølle Put & Take (4,4 km)

Træk en gammel sweater på og tag ud og fisk hos Pinds Mølle Put & Take. Pinds Mølle har åbent for fiskeri døgnet rundt hele året, så kom og nyd den skønne natur og dyrelivet. Der er rig mulighed for at fange en fisk, da de hos Pinds Mølle sætter fisk ud i søerne flere gange om dagen. Så fat fiskegrejet og tag venner og familie med og nyd et par skønne timer hos Pinds Mølle Put & Take. 

Pindsmøllevej 35
8362 Hørning
http://pindsmoelle.dk/

en der kører gocart

RaceHall (4,5 km)

Hos RaceHall får du fart og vildskab i Europas største indendørs Gokart center.

Der er plads til hele familien, da børn helt ned til 90 cm kan få en tur i en twinkart og børn højere end 120 cm kan køre i en gokart med max hastighed på 70 km/t.  

I RaceHall er der også mulighed for at stå på ski. Du kan prøve kræfter med både ski og snowboard og der er plads til både begyndere og øvede. I RaceHall finder du et kompetent team af instruktører, der kan hjælpe og vejlede dig fra start til slut.  

Hasselager Centervej 30
8260 Viby J
http://racehall.com/

leget land

Legelandet.dk (13,1 km)

Legelandet.dk består af 5.000 m2 med aktiviteter for både store og små. Du kan udforske alt fra et hyggeligt slag 18-hullers golf over seje spillemaskiner til en sjov “dukkert” i boldbassinet. I legelandet finder du bl.a. hoppeborge, forhindringsbane, rutsjebaner, megaslide, store byggeklodser, mega klatrestativ, og meget meget mere. Tag madkurven under armen eller køb din frokost i den hyggelige familiecafé og nyd en skøn dag i Legelandet.dk. 

Holmstrupgårdvej 18
8220 Brabrand
http://www.legelandet.dk/

et foto af orkester

Musikhuset Aarhus 12,6 km)

Med et areal på i alt ca. 35.000 m2 er Musikhuset et af Nordens største kulturhuse. De seks sale og ni scener danner ramme om ca. 1.500 arrangementer. Du kan opleve alt fra ganske små børneteaterforestillinger over koncerter med lovende talenter til internationale stjerner, musicals, comedy, dans, opera og symfonikoncerter. Få en formidabel kulturel oplevelse, når du tager i Musikhuset til en af de mange forestillinger. 

Thomas Jensens Allé
8000 Aarhus C
http://www.musikhusetaarhus.dk/

en der kører gocart

Bowl’n’Fun (6,2 km)

Blot 10 minutters kørsel fra Aarhus Hostel ligger Bowl’n’Fun Aarhus. Hos Bowl’n’Fun er der altid mulighed for at få nogle sjove timer med familien eller kollegaerne, når I konkurrerer om at vælte kegler. Udover det traditionelle spil bowling tilbyder Bowl’n’Fun også lasertag, minigolf, gokart og et legeland for de yngste. Foran centret er der gode parkeringsmuligheder og bussen går desuden lige til døren, så invitér din familie, dine venner eller dine kollegaer med til et par timers underholdning i hyggelige rammer.

leget land

Rush (5,6 km)

Danmarks sjoveste trampolinpark for børn, voksne og barnlige sjæle, Rush Århus, ligger få minutters kørsel fra Aarhus Hostel, og her kan du og din familie få brændt energi af på trampoliner i forskellige størrelser, der dækker både gulve og vægge. Rush Århus tilbyder ligeledes team-building og –aktiviteter for virksomheder, der ønsker at styrke sammenholdet med et godt spil hoppende høvdingebold eller en dunkekonkurrence ved basketkurven.

Golfskoven (6 km)

Verdens største Adventure Golfskov ligger 6 km fra Aarhus Hostel. Med 18 huller fordelt på godt 3500 m2 er Golfskoven et slaraffenland for skovtrolde og alminde mennesker med hang til udfordringer og gode grin. Få afgjort én gang for alle, hvem der putter bedst og dermed kan stille sig øverst på sejrsskamlen.

Alle baner i Golfskoven har to sværhedsgrader og derfor kan alle være med uanset niveau, så tag familien eller dine kollegaer med i Golfskoven og vis dem hvem den bedste minigolfspiller er.

Scroll til toppen

COVID-19 INFO

Vi holder IKKE lukket. Vi er et selvbetjenings hostel, hvor du booker online og “slipper” for at møde personalet.

logo horesta

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.