Seværdigheder

ARoS

your rainbow panorama ARoS

Med sine 20.700 m2 fordelt over 10 etager er ARoS ét af Nordeuropas største kunstmuseer. Både kunsten og arkitekturen er i international klasse og byder begge på oplevelser af høj karat.
Over ARoS´ tag svæver det permanente kunstværk af Olafur Aliasson kaldet “Your rainbow panorama”. En 150 meter lang og tre meter bred, cirkelformet rundgang udført i glas i alle spektrets farver. Her kan I få et udsyn til den omkringliggende by og bugt gennem det farverige mesterværk i regnbuens mange farver.

ARoS Allé 2
8000 Aarhus C
http://www.aros.dk/

Den Gamle By

Den Gamle By Aarhus

Bestående af 75 historiske huse fra 24 byer over hele Danmark er det som at træde ind i en mindre dansk købstad i 16-, 17- og 1800-tallet med huse, boliger, butikker og værksteder, når man besøger den Gamle By. Den Gamle By er en 3-stjernet Michelin attraktion, og er en unik seværdighed i verdensklasse. Så kom og mød fortidens mennesker, se deres stuer, køkkener og nyd duften i det gamle bageri. I den Gamle By kan I også prøve lege fra de gamle dage og gå på opdagelse i museets store udstillinger.

Viborgvej 2
8000 Aarhus C
http://www.dengamleby.dk/

Moesgaard Museum (Momu)

Moesgaard Museum Aarhus

Moesgaard Museum tilbyder en kulturhistorisk museumsoplevelse i unikke rammer med arkæologiske og etnografiske udstillinger. Et besøg på Moesgaard Museum giver jer mulighed for at komme tæt på menneskerne bag de udstillede genstande gennem scenograferede og dramatiserede fortællinger. De faste udstillinger på museet giver nye vinkler på fortiden og fortidens mennesker samt antropologisk udsyn til alverdens folkeslag. Derudover byder Moesgaard Museum på skiftende særudstillinger der præsenterer verdens mest spektakulære kulturarv.

Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg
http://www.moesgaardmuseum.dk/

Naturhistorisk Museum

Naturhistorisk Museum Aarhus

Kom på Naturhistorisk Museum og mød et væld af spændende dyr. Oplev kæmpestore mammutter, tigere og et stort udvalg af søde dyr som ses i deres naturlige omgivelser. Her har I mulighed for at udforske det store univers af dyr, som du ikke anede eksisterede. Biologer og naturvejledere på Naturhistorisk Museum er altid klar med spændende historier om dyr og natur. Du kan også gå på opdagelse på museet og finde svar på mange spændende og interessante spørgsmål.

Wilhelm Meyers Allé 210
Universitetsparken
8000 Aarhus C
http://www.naturhistoriskmuseum.dk/

Steno Museet

Steno Museet Aarhus

Tag familien med og gå på opdagelse i naturvidenskabernes og lægevidenskabens fascinerende udvikling på Steno Museet. I museets planetarium kan du se forestillinger om galakser, planeter og andre spændende himmelfænomener. I den duftende, medicinske urtehave, kan I slappe af og her har I mulighed for at nyde jeres egen medbragte madpakker.

C. F. Møllers Allé 2
8000 Aarhus C
http://sciencemuseerne.dk/steno-museet/ 

Marselisborg Slot

Marselisborg Slot Cees van Roeden

Beliggende i Aarhus by er Marselisborg Slot som er Regentparrets sommerresidens. Omgivende slottet er en park i engelsk stil med små søer, en rosenhave og en række kunstværker. Slottet er ikke åbent for offentligheden, men slotsparken er åben for publikum, når den kongelige familie ikke har residens på slottet. Når Dronningen opholder sig på slottet vil der være vagtskifte med Den Kongelige Livgarde kl. 12:00.

Kongevejen 100
8000 Aarhus
http://kongehuset.dk/

Marselisborg Dyrehave

Dyrehaven hjort

I Marselisborg Dyrehave kan I opleve dådyr, hjorte, ænder og vildsvin helt tæt på. Dyrene må fodres med frisk frugt og brød. Der er fri adgang for publikum i alle døgnets lyse timer. Men husk, at selvom man kan gå rundt mellem dyrene, er de ikke kæledyr, og i visse situationer kan de være farlige. Dyrehaven finder du syd for Aarhus i Thors Skov, som er en del af det store Marselisborg-Moesgaard skovkompleks.

Ørneredevej 6
8270 Højbjerg
http://www.aarhus.dk/

Væksthusene og Botanisk Have

Vaeksthus Botanisk Have Aarhus

I væksthusene i hjertet af Aarhus, kan I gå på opdagelse i 4 forskellige klimazoner med smukke blomster og imponerende planter. Botanisk Have er en af Aarhus´ største og mest besøgte parker, som giver mulighed for oplevelser for alle sanser. Haven består af vidtstrakte plæner med store, fritstående træer, og her er små, intime, grønne rum. Et vandløb løber igennem hele haven, danner 3 søer og løber videre ned gennem Den Gamle By og dens kanaler.

Peter Holms Vej
8000 Aarhus C
http://sciencemuseerne.dk/botanisk-have/

Latinerkvarteret

Latinerkvarteret Aarhus

Latinerkvarteret er den ældste bydel i Aarhus. Nogle af bydelens huse stammer helt tilbage fra 1500 tallet. De smalle gader med toppede brosten og smukke huse, byder på helt specielle maleriske oplevelser. I Latinerkvarteret findes en perfekt blanding mellem de mange specialforretningers spændende udbud, de mange kunsthåndværkeres værksteder og caféer/restauranters indbydende menukort.

Dækker over gaderne:
Mejlgade, Guldsmedgade, Badstuegade, Klostergade, Volden, Studsgade, Borggade, Rosensgade, Graven, Pustervig Torv og Kloster Torv
8000 Aarhus C
http://latinerkvarteret.dk/


Aktiviteter


Tivoli Friheden

Tivoli Friheden Aarhus

Tivoli Friheden er Aarhus’ forlystelsespark som er placeret i gåafstand fra centrum i den skønne Marselisborg skov. Med 4 rutsjebaner, 40 forlystelser, boder, spil, legepladser og lasergame er der rigeligt med oplevelser for både børn og voksne.  I løbet af sæsonen byder Tivoli Friheden på alt fra musik-koncerter med stærke nationale og internationale kunstnere til spændende events for hele familie. I Tivoli Friheden er der flere forskellige spisesteder, men der er her også mulighed for at medbringe egen mad og grille på de idylliske grill-pladser.

Skovbrynet 5
8000 Århus C
http://www.friheden.dk/

Aarhus Aadal Golf Club

Aadal Golf Aarhus

Ønsker du at fordrive tiden på et unikt golfanlæg midt i et enestående naturområde med udsigt over ådalen samt ind over selve Aarhus, så er Aarhus Aadal Golf Club måske lige noget for dig. Foruden sine 18 hullers mesterskabsbane og en udfordrende Pay & Play bane har Aarhus Aadal Golf Club masser af spædende ting at byde på såsom bl.a. en puttinggreen, chipping- og pitchinggreens samt en overdækket drivingrange til brug i alt slags vejr. Der er derfor noget for alle uanset spilleniveau, så det er bare med at komme afsted.

Brydehøjvej 35
8462 Harlev
http://www.aadalgolf.dk/

Pinds Mølle Put & Take

Pindsmølle Put & Take Aarhus

Træk en gammel sweater på og tag ud og fisk hos Pinds Mølle Put & Take. Pinds Mølle har åbent for fiskeri døgnet rundt hele året. Så kom og nyd den skønne natur og dyreliv. I søerne kan du fiske efter regnbueørreder. Der er rig mulighed for at fange en fisk idet at de hos Pinds Mølle flere gange om dagen sætter fisk ud i søerne. Så fat fiskegrejet og tag venner og familie med og nyd et par skønne timer hos Pinds Mølle Put & Take.

Pindsmøllevej 35
8362 Hørning
http://pindsmoelle.dk/

RaceHall

RaceHall Aarhus

Hos RaceHall får du fart og vildskab i europas største indendørs Go Kart Center. Her er der oplevelser for både børn og voksne. Børn helt ned til 90 cm kan få en tur i en twin gokart og børn på 120 cm kan køre i en gokart, der kan køre 70 km/t.
I RaceHall er der nu også mulighed for at stå på ski, her har du muligheden for at prøve kræfter med både ski og snowboards. Dette er et sted for både begyndere og øvet og i RaceHall finder du et stærkt team af instruktører, der kan hjælpe og give vejledning fra start til slut.

Hasselager Centervej 30
8260 Viby J
http://racehall.com/

Legelandet.dk

Legelandet Aarhus

I Legelandet.dk er der 5.000 m2 med aktiviteter for både store og små. Her kan du lave alt lige fra et hyggeligt slag 18 hullers golf eller seje spillemaskiner over en sjov ”dukkert” i boldbassinet. Du finder blandt andet hoppeborge, forhindringsbane, rutsjebaner, megaslide, store byggeklodser, mega klatrestativ,  og meget meget mere.
Så tag madkurven under armen eller køb din frokost i den hyggelige familiecafé og nyd en skøn dag i Legelandet.dk.

Holmstrupgårdvej 18
8220 Brabrand
http://www.legelandet.dk/

Musikhuset Aarhus

Musikhuset Aarhus Symfoni

Med et areal på i alt ca. 35.000 m2 er Musikhuset et af Nordens største kulturhuse. Med seks sale og ni scener danner huset ramme om ca. 1.500 arrangementer lige fra ganske små børneteaterforestillinger til koncerter med lovende talenter til internationale stjerner, musicals, comedy, dans, opera og symfonikoncerter. Så tag en tur i Musikhuset Aarhus og nyd en af de mange flotte forestillinger og få en kulturel oplevelse.

Thomas Jensens Allé
8000 Aarhus C
http://www.musikhusetaarhus.dk/