Seværdigheder

Seværdigheder

aros i aarhus

ARoS (10,7 km)

Med sine 20.700 m2 fordelt over 10 etager er ARoS ét af Nordeuropas største kunstmuseer. Både kunsten og arkitekturen er i international klasse og byder begge på oplevelser af høj kaliber.
Over ARoS’ tag svæver ”Your Rainbow Panorama”, det permanente kunstværk af Olafur Eliasson, en 150 meter lang og 3 meter bred cirkelformet rundgang udført i glas i alle regnbuens farver. Her kan I få udsyn til den omkringliggende by og bugt gennem det farverige mesterværk.

ARoS Allé 2
8000 Aarhus C.
http://www.aros.dk/

venner sidder i den gamle by

Den Gamle By (11,4 km)

Den Gamle By består af mere end 70 historiske bygninger fra byer i hele Danmark. Når man besøger Den Gamle By, får man oplevelsen af at træde ind i en mindre dansk købstad fra de seneste århundreder, fyldt med fine huse, boliger, butikker og værksteder.  

Den Gamle By er en 3-stjernet Michelinattraktion og er en seværdighed i verdensklasse. Tag i Den Gamle By og mød fortidens beboere, se deres hjem og nyd duften fra det gamle bageri. I Den Gamle By kan I også blive underholdt med lege fra gamle dage og gå på opdagelse i museets fine udstillinger.  

Viborgvej 2
8000 Aarhus C.
http://www.dengamleby.dk/

den gamle mand i mosen

Moesgaard Museum (12,4 km)

Et besøg på Moesgaard Museum tilbyder en kulturhistorisk museumsoplevelse og giver jer mulighed for at komme tæt på menneskerne bag de udstillede genstande gennem scenograferede og dramatiserede fortællinger. De faste udstillinger giver nye vinkler på fortiden og fortidens mennesker samt antropologisk udsyn til alverdens folkeslag. Derudover byder Moesgaard Museum på skiftende særudstillinger der præsenterer verdens mest spektakulære kulturarv. 

Kombinér en oplevelse på et af Danmarks bedste museer med en tur på museets café. Caféen har et Refood-certifikat, som betyder at de aktivt gør en indsats for at reducere madspild og for at øge genanvendelse af madaffald. 

Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg
http://www.moesgaardmuseum.dk/

bygning hos Aarhushostel

Naturhistorisk Museum (13,3 km)

Kom på Naturhistorisk Museum og mød et væld af spændende dyr. Oplev kæmpestore mammutter, tigre og et stort udvalg af søde dyr som ses i deres naturlige omgivelser. Biologer samt naturvejledere på Naturhistorisk Museum er altid klar med spændende historier om dyr og natur. Du kan også gå på opdagelse på museet og finde svar på mange spændende samt interessante spørgsmål. 

Wilhelm Meyers Allé 210
Universitetsparken
8000 Aarhus C.
http://www.naturhistoriskmuseum.dk/

ting i montra til udstilling

Steno Museet (12,9 km)

Tag familien med og gå på opdagelse i naturvidenskabernes og lægevidenskabens fascinerende udvikling på Steno Museet. I museets planetarium kan du se forestillinger om galakser, planeter og andre spændende himmelfænomener. I den duftende, medicinske urtehave kan I slappe af, samt I har også mulighed for at nyde jeres medbragte madpakker her på museet.  

C. F. Møllers Allé 2
8000 Aarhus C.
http://sciencemuseerne.dk/steno-museet/ 

stort slot

Marselisborg Slot (9,8 km)

Regentparrets sommerresidens, Marselisborg Slot, er beliggende i Aarhus, nær skov og strand. Slottet er omgivet af en park i engelsk stil med små søer, en rosenhave samt en række kunstværker. Selve slottet er ikke åbent for offentligheden, men slotsparken er åben for publikum, når den kongelige familie ikke har residens på slottet. Når Dronningen opholder sig på slottet, vil der være vagtskifte med Den Kongelige Livgarde kl. 12:00. 

Kongevejen 100
8000 Aarhus C.
http://kongehuset.dk/

lille dyr på eng

Marselisborg Dyrehave (11,7 km)

I Marselisborg Dyrehave kan I opleve dådyr, hjorte, ænder og vildsvin helt tæt på. Det er tilladt at fodre dådyrene og sikaerne med æbler og gulerødder. Der er fri adgang for publikum i alle døgnets lyse timer. Men husk, at selvom man kan gå rundt mellem dyrene, er de ikke kæledyr, og i visse situationer kan de være farlige. Dyrehaven finder du syd for Aarhus i Thors Skov, som er en del af det store Marselisborg-Moesgaard skovkompleks. 

Ørneredevej 6
8270 Højbjerg
http://www.aarhus.dk/

foto af plante inden for

Væksthusene og Botanisk Have (11,8 km)

I væksthusene i hjertet af Aarhus, kan I gå på opdagelse i 4 forskellige klimazoner med smukke blomster og imponerende planter. 

Botanisk Have er en af Aarhus’ største og mest besøgte parker. Haven består af vidtstrakte plæner med store, fritstående træer samt små, intime, grønne oaser. En å løber gennem haven, danner tre søer og løber videre ned gennem Den Gamle By samt dens kanaler.  

Peter Holms Vej
8000 Aarhus C.
http://sciencemuseerne.dk/botanisk-have/

folk går i gaden

Latinerkvarteret (15,1 km)

Latinerkvarteret er den ældste bydel i Aarhus. Nogle af bydelens huse stammer helt tilbage fra 1500-tallet. De smalle gader med toppede brosten og smukke huse, byder på helt specielle maleriske oplevelser. I Latinerkvarteret findes en perfekt blanding mellem de mange specialforretningers spændende udbud, de mange kunsthåndværkeres værksteder samt caféer og restauranters indbydende menukort. 

Dækker over gaderne:
Mejlgade, Guldsmedgade, Badstuegade, Klostergade, Volden, Studsgade, Borggade, Rosensgade, Graven, Pustervig Torv og Kloster Torv.

8000 Aarhus C.
http://latinerkvarteret.dk/

Aktiviteter

tivoli lejetøj

Tivoli Friheden (10 km)

Tivoli Friheden er Aarhus’ forlystelsespark som er placeret i gåafstand fra centrum i den skønne Marselisborg Skov. Der er rigelige oplevelser for både voksne og børn blandt parkens 40 forlystelser, boder, spil, legepladser samt madsteder. I løbet af sæsonen byder Friheden på koncerter med store nationale og internationale musikalske kunstnere til det tilbagevendende arrangement Fed Fredag. Der er rig mulighed for at købe mad og drikke i parken. Det er også muligt at medbringe madpakker samt mad til at grille ved de idylliske grill-pladser ned til parkens store sø.  

Skovbrynet 5
8000 Aarhus C.
http://www.friheden.dk/

folk der spiller golf

Aarhus Aadal Golf Club (5,3 km)

Ønsker du at fordrive tiden på et unikt golfanlæg midt i et enestående naturområde med udsigt over Ådalen samt ind over selve Aarhus, så er Aarhus Aadal Golf Club måske lige noget for dig. Foruden sine 18-hullers mesterskabsbane og en udfordrende Pay & Play-bane byder Aarhus Aadal Golf Club også på bl.a. en puttinggreen, chipping- og pitchinggreens samt en overdækket drivingrange til brug i al slags vejr. Der er derfor noget for alle uanset niveau, så det er bare med at komme afsted. 

Brydehøjvej 35
8462 Harlev
http://www.aadalgolf.dk/

foto af nogle der fisker

Pinds Mølle Put & Take (4,4 km)

Træk en gammel sweater på og tag ud og fisk hos Pinds Mølle Put & Take. Pinds Mølle har åbent for fiskeri døgnet rundt hele året, så kom og nyd den skønne natur samt dyrelivet. Der er rig mulighed for at fange en fisk, da de hos Pinds Mølle sætter fisk ud i søerne flere gange om dagen. Så fat fiskegrejet og tag venner samt familie med og nyd et par skønne timer hos Pinds Mølle Put & Take. 

Pindsmøllevej 35
8362 Hørning
http://pindsmoelle.dk/

en der kører gocart

RaceHall (4,5 km)

Hos RaceHall får du fart og vildskab i Europas største indendørs Gokart center.

Der er plads til hele familien, da børn helt ned til 90 cm kan få en tur i en twinkart og børn højere end 120 cm kan køre i en gokart med maks. hastighed på 70 km/t.  

I RaceHall er der også mulighed for at stå på ski. Du kan prøve kræfter med både ski og snowboard, samt der er plads til både begyndere og øvede. I RaceHall finder du et kompetent team af instruktører, der kan hjælpe og vejlede dig fra start til slut.  

Hasselager Centervej 30
8260 Viby J.
http://racehall.com/

leget land

Legelandet.dk (13,1 km)

Legelandet.dk består af 5.000 m2 med aktiviteter for både store og små. Du kan udforske alt fra et hyggeligt slag 18-hullers golf over seje spillemaskiner til en sjov “dukkert” i boldbassinet. I legelandet finder du bl.a. hoppeborge, forhindringsbane, rutsjebaner, megaslide, store byggeklodser, mega klatrestativ, samt meget meget mere. Tag madkurven under armen eller køb din frokost i den hyggelige familiecafé og nyd en skøn dag i Legelandet.dk.

Holmstrupgårdvej 18
8220 Brabrand
http://www.legelandet.dk/

et foto af orkester

Musikhuset Aarhus (12,6 km)

Med et areal på i alt ca. 35.000 m2 er Musikhuset et af Nordens største kulturhuse. De har 6 sale samt 9 scener som danner rammen om ca. 1.500 arrangementer. Du kan opleve alt fra ganske små børneteaterforestillinger over koncerter med lovende talenter til internationale stjerner, musicals, comedy, dans, opera og symfonikoncerter. Få en formidabel kulturel oplevelse, når du tager i Musikhuset til en af de mange forestillinger.

Thomas Jensens Allé 2
8000 Aarhus C.
http://www.musikhusetaarhus.dk/

Bowl’n’Fun (6,2 km)

Blot 10 minutters kørsel fra Aarhus Hostel ligger Bowl’n’Fun Aarhus. Hos Bowl’n’Fun er der altid mulighed for at få nogle sjove timer med familien eller kollegaerne, når I konkurrerer om at vælte kegler. Udover det traditionelle spil bowling tilbyder Bowl’n’Fun også lasertag, minigolf, gokart og et legeland for de yngste. Foran centret er der gode parkeringsmuligheder samt bussen desuden går lige til døren. Så inviterer din familie, dine venner eller dine kollegaer med til et par timers underholdning i hyggelige rammer.

Skanderborgvej 226
8260 Viby J.
https://bowlnfun.dk/

RushAarhus

Rush (5,6 km)

Danmarks sjoveste trampolinpark for børn, voksne og barnlige sjæle. Rush Århus ligger få minutters kørsel fra Aarhus Hostel, og her kan du og din familie få brændt energi af på trampoliner i forskellige størrelser, der dækker både gulve samt vægge. Rush Århus tilbyder ligeledes teambuilding og dermed aktiviteter for virksomheder, som ønsker at styrke sammenholdet med et godt spil hoppende høvdingebold eller en dunkekonkurrence ved basketkurven.

Søren Nymarksvej 8F, G
8270 Højbjerg
https://rushdanmark.dk/

Golfskoven (6 km)

Verdens største Adventure Golfskov ligger 6 km fra Aarhus Hostel. Med 18 huller fordelt på godt 3.500 m2 er Golfskoven et slaraffenland for skovtrolde samt almindelige mennesker med hang til udfordringer og gode grin. Få afgjort én gang for alle, hvem der putter bedst og dermed kan stille sig øverst på sejrsskamlen.

Alle baner i Golfskoven har to sværhedsgrader og derfor kan alle være med uanset niveau. Så tag familien eller dine kollegaer med i Golfskoven og vis dem hvem den bedste minigolfspiller er.

Søren Nymarks Vej 6A
8270 Højbjerg
https://golfskoven.dk/

Naturoplevelser

Brabrandsøen

Brabrandsøen (7,6 km)

Dyrespotting, cykeltur, vandretur

Du kan cykle op til Brabrandsøen, men du kan også tage 1a’eren eller 200’eren til Viby Torv og derfra tage en 6a’er og stå af ved Viby Ringvej/Søren Frichsvej. 

Herfra tager det mindre end ti minutter at komme ned på Brabrandstien, der går hele vejen rundt om søen. 

Turen er 10 km lang og tager dig forbi de nok smukkeste naturområder i Aarhus. 

Læs mere her

Fussingø

Fussingø Nationalpark (57 km)

Denne nationalpark ved Randers har til formål at styrke biodiversiteten i lokalområdet. Det betyder at du kan se for eksempel kronvildt, og at der er stor variation af landskaber med både enge, moser og vådområder som Fussing Sø og Skals Å. Udover kronvildtet kan du også være heldig at spotte grævlinge og oddere i området.

Tag 1a’eren til Aarhus Banegårdsplads, og derefter bus eller tog til Randers station. Herfra tager du bus 62 til Over Fussing, hvorfra der er 20 minutters gang til nationalparken.

Vasevej 7,
8920 Randers NV
www.naturstyrelsen.dk/fussingø

Molsbjerge

Mols Bjerge (50 km)

Hvis turen går til Djursland, er en tur til Mols Bjerge at anbefale. Det bakkede område er ideelt til vandreture, og der er mange afmærkede ruter. Der er mulighed for arrangerede vandreture med naturvejledere, hvor hver tur har et tema og indlagte aktiviteter.

Tag 1a’eren eller 200’eren til Aarhus Rutebilstation. Herfra skal du tage 123’eren, hvor du kan stå af ved Molskroen eller Femmøller Efterskole, hvorfra du kan nå nationalparken til fods på under ti minutter.

Grenaavej 12,
8410 Rønde
https://nationalparkmolsbjerge.dk/Nationalpark Mols Bjerge

Par-går-tur-i-risskov Aarhus-small

Riis Skov (13 km)

Har du lyst til at udforske et grønt område tættere på Aarhus, er det oplagt at tage turen ind til Riis Skov. De mange bøgetræer og udsigten til vandet gør stedet perfekt til en idyllisk spadseretur.

Tag 1a og stå af ved Marienlunds allé. 

Riis Skov,
8240 Risskov

Læs mere her

Kano

En sejltur på Aarhus Å (11 km)

Skulle du have lyst til at sejle en tur gennem Aarhus, kan du leje en kajak eller en kano til formålet. Besøg Aarhus Kanoudlejning på Carl Blochs gade 28, hvor du kan kan leje et fartøj til en hyggelig sejltur. Du kan i området fra Mølleparken og helt ud til Brabrandsøen.

Århus / v. Folkestedet
Carl Blochs Gade 28
8000 Aarhus

https://denblaarambla.dk/kanoudlejning/ 

Ørnereden

Ørnereden (13 km)

Ørneredens tilbud tæller blandt andet en legeplads med klatreskulpturerer, spisepladser, bålplads og god adgang til den nærliggende strand.

Ørneredevej 55,
8270 Højbjerg
Læs mere her

Spisesteder med økologisk spisemærke

WET7b8Ag

Restaurant Hærværk (9,3 km)

På Frederiks Alle finder du Restaurant Hærværk, som har både det gyldne spisemærke og det grønne femkløver. Femkløveret er Michelinguidens pris til restauranter, der gør en særlig grøn indsats.

Frederiks Allé 105,
8000 Aarhus
8000 Aarhus C
www.restaurant-haervaerk.dk

Rejsecaféen/Kaffehjørnet (10 km)

På Museumsgade ligger Rejsecaféen, som har det økologiske guldmærke og en smuk udsigt til AROS Rainbow Panorama.

Museumsgade 2,
8000 Aarhus
www.facebook.com/Rejsecafeen

L’estragon (12 km)

Restaurant L’estragon ligger i  Latinerkvarteret i hjertet af Aarhus og har et bæredygtig værdigrundlag. 

Klostergade 6,
8000 Aarhus C
www.lestragon.dk

We Feat (12 km)

We Feat byder på måltidsbowls, sandwich, friskpresset juice, milkshakes, kaffe og en positiv og hyggelig stemning – alt sammen økologisk. Lige meget om du er kødspisende, vegetar, veganer, glutenintolerant eller laktoseintolerant, så er der noget på menu kortet til dig.

Guldsmedgade 33 ,
8000 Aarhus
www.wefeatorganic.com

Landcafé (12 km)

I en lille oase i Latinerkvarteret ligger den hyggelige Landcafé, som tilbyder brunch og frokost til både kødspiseren og vegetaren. Deres menu kort er simpelt og baseret på økologiske, lokale og danske råvarer.

Studsgade 6B,
8000 Aarhus
www.landcafe.dk/aarhus 

Vadestedet Aarhus Å-small

Flere spise steder?

Hvis du er på jagt efter en spiseoplevelse med god samvittighed, er der mange muligheder for netop dette i Aarhus centrum. Flere af restauranterne har økologiske spisemærker: Bronzemærket betyder, at spisestedet bruger mellem 30 og 60% økologiske råvarer, Sølvmærket betyder at der bliver brugt mellem 60 og 90% økologi, og Guldmærket betyder at der bliver brugt mellem 90 og 100% økologiske råvarer.

Find flere spisesteder her

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.