Om Aarhus Hostel

Historien om
Aarhus Hostel

I over 100 år har Aarhus Hostel været fyldt med liv og stadig er. 

Historien omkring Aarhus Hostels forvandling vil her blive genskabt.

Kolt Fri- og Efterskole

I 1879 blev den første udgave af Kolt Fri- og Efterskole, senere kendt som Aarhus Hostel, opført. Jørgen Teilmann fik i sin tid Kolt Fri- og Efterskole opført, og i de første 90 år af skolens levetid havde den kun tre forskellige lederpar, Julie & Kristian Højmark (1879-1924), Margrethe & H.P. Bertelsen (1924-1946) og Kirsten & Wagner Jensen (1946-1971).

Allerede i 1890 valgte man at tilbygge en skolestue mere samt der blev lavet nogle enkelte elevværelser. Igen i 1903 byggede man til i form af en skolestue og flere elevværelser. Derudover indrettede man en af de tidligere skolestuer til en lejlighed med dertilhørende lærerindeværelse. I 1955 foretog man endnu en udbygning af skolen, så der blev mulighed for at have flere efterskoleelever boende.

Kolt Ældrehøjskole

Grundet et faldende elevtal valgte man at lukke efterskolen definitivt i 1967. Børneskolen blev dog ført videre indtil man i 1971 traf beslutningen om også at lukke denne. I 1968 åbnede Kolt Ældrehøjskole og de første kurser for folkepensionister blev afholdt. Efter lukningen af børneskolen blev hele skolen brugt som højskole for ældre. Kirsten og Wagner Jensen fortsatte som forstanderpar for ældrehøjskolen i de første seks år af dens levetid. I 1977 blev det nye forstanderpar Bodil Christensen og Christen Christensen ansat. I 1983 døde Bodil og i 1986 blev Christen gift med Hilda, som hjalp med at styre højskolen frem til 1992.

I 1982 blev der foretaget adskillige forbedringer i forbindelse med en tilbygning til skolen. Der blev bygget flere værelser i stueetagen, en foredragssal, endnu en spisesal og en dagligstue.

I 1992 blev der lavet toilet samt bad på de fleste af værelserne i forbindelse med at lokalerne blev moderniseret af det nye forstanderpar Lisbeth Svensmark Hulgaard og Hans Hulgaard.

I 2010 blev Kolt Ældrehøjskole lukket og stod tom i to år. Den 1. oktober 2012 blev højskolen opkøbt af Michael Skanderby og Ann-Mari Høøck for at blive omdannet til et hostel.

Aarhus Hostel åbner

I starten af 2013 blev højskolen godkendt som vandrehjem og Aarhus Hostel blev til. På Aarhus Hostel kommer der gæster fra hele landet samt udlandet. Så nu emmer der på ny af liv og glade dage på den hyggelige gamle skole. Gæsterne kommer for at nyde de dejlige omgivelser, og som turist er det nemt at komme hurtigt ind til Aarhus midtby.

De lokaler, der på højskolen blev brugt som foredragssal, undervisningslokaler samt spisesal er bevarede, så vores gæster kan holde fest eller firmaarrangementer i trygge rammer og samtidig have mulighed for at overnatte.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.